TEMA FAQ

Enterprise Rent A Car

FAQ | Često postavljena pitanja

Je li moguće iznajmljeno vozilo ostaviti u drugom gradu?
Da, moguće je. O svim detaljima kao i naknadama za ovu uslugu slobodno nas kontaktirajte. Naši će vam djelatnici odmah dostaviti ponudu.
Koliko godina minimalno mora imati osoba koja iznajmljuje vozilo?
Osoba koja iznajmljuje vozilo mora imati min. 21 godinu starosti i mora posjedovati važeću vozačku dozvolu B kategorije min. u trajanju jedne godine.
Koje dokumente moram imati kod najma vozila ?
Prilikom najma vozila morate posjedovati osobnu iskaznicu ili putovnicu te važeću vozačku dozvolu B kategorije u trajanju min jedne godine. Potrebna vam je i kreditna kartica zbog predautorizacije. Kreditna kartica kod predautorizacije neće Vam biti terećena, već će se provjeriti njena valjanost za slučaj oštećenja vozila, prometnih prekršaja i sl.
Mogu li unajmiti vozilo bez kreditne kartice ?
Ne. Kreditna kartica je obavezna zbog predautorizacije.
Može li netko osim mene upravljati vozilom ?
Da, vozilom može upravljati i više vozača, no to je potrebno posebno ugovoriti. Ista pravila vrijede za glavnog i dodatnog vozača. (min. starosna dob, trajanje vozačke dozvole).
Što ako imam problema sa vozilom?
U Enterprise Rent-A-Caru su Vam pokriveni svi troškovi vezani uz kvarove na vozilu koji nisu uzrokovani greškom i/ili nemarom vozača (točenje krivog goriva, bušenje gume, gubitak ključa i sl.). Pokvareno vozilo će o našem trošku biti dopremljeno do servisa, a Vama ćemo dati na raspolaganje drugo vozilo iste kategorije.
Što ako imam nesreću sa vozilom?
Potrebno je pozvati policiju na tel 192 i obavjestiti djelatnike Enterprise Rent-A-Cara o tome gdje se zbila nezgoda, tko je kriv i ima li ozljeđenih. Nakon kontakta sa djelatnikom, on će Vam dati sve upute što činiti.
Kojim je osiguranjima pokriveno vozilo ? i koja osiguranja mogu nadoplatiti ?
Sva naša vozila pokrivena su:
AO obaveznim osiguranjem prema trećim licima
CDW kasko osiguranjem uz franšizu najmoprimca zavisno o kategoriji unajmljenog vozila
TP osiguranjem protiv krađe
Postoji li ograničenje prijeđene kilometraže ?
Sva naša vozila ugovaraju se na neograničeni iznos prijeđenih kilometara neovisno o trajanju najma. Isto jedino ne vrijedi za teretna vozila čiji je limit 600 Km dnevno.
Je li moguće prelaziti državnu granicu sa unajmljenim vozilom?
Da sa svim našim vozilima dozvoljeno je prelaziti državnu granicu uz obaveznu napomenu našem djelatniku prilikom iznajmljivanja vozila.
Što ako kasnim sa povratom vozila?
Dozvoljeno je kašnjenje u trajanju od 59 minuta bez ikakvih naknada, a u slučaju većeg kašnjenja zaračunati ćemo Vam poludnevni ili cijelodnevni najam.
Mogu li produžiti ugovoreno trajanje najma?
Da, moguće je produžiti već dogovoreno vrijeme trajanja najma. O tome morate obavijestiti naše djelatnike i od njih dobiti odobrenje.
Kako mogu platiti najam vozila - rent a car?
Prihvaćamo sve vrste kreditnih kartica kao i gotovinu. Plaćanje karticama možete izvršiti i izvan našeg ureda, na mjestu preuzimanja vozila (Vaš hotel, apartman, autokamp ili aerodrom).
Da li nudite dostavu vozila ?
Da, svim Našim korisnicima rent a car usluga nudimo BESPLATNU dostavu do hotela, autokampa, apartmana, zračne luke ili tražene adrese. Na vama je samo da nam date točnu adresu i naši će djelatnici u najkaćem roku biti na lokaciji. Isto vrijedi za 10 Km udaljenosti od naših poslovnica.
Nudite li uslugu fly and drive ?
Apsolutno da. U svim našim podružnicama nudimo primopredaju i povrat vozila u zračnim lukama. Na Vama je samo da nam javite broj leta i grad iz kojeg putujete, a naše će Vam ljubazno osoblje potpuno besplatno dostaviti vozilo.
Nudite li dodatnu opremu za unajmljeno vozilo?
Da, uz najam vozila nudimo cijeli niz dodatne opreme kao što su dječje sjedalice za djecu razne dobi, GPS navigaciju, zimske gume, lance za snijeg, nosači za skije i THULE krovne kutije.
Kakva je situacija sa gorivom u vozilu?
Potrebno je vratiti istu količinu goriva onoj s kojom je vozilo preuzeto. U slučaju da se vozilo vrati sa manjom količinom isto će biti naplaćeno kod povrata vozila uz odgovarajuću naknadu.
Mogu li promijeniti datum rezervacije ?
Da, moguće je promijeniti datum Vaše rezervacije, no o tome morate obavijestiti naše djelatnike na cargo@autobenussi.hr i o eventualnoj promjeni morate dobiti našu suglasnost.
Da li imate u ponudi teretna vozila i kombije ?
Naravno da imamo. Jedna smo od malobrojnih rent a car kuća koja u svojoj ponudi ima teretna vozila svih kategorija od malih furgona tipa Fiat Fiorino, Fiat Doblo preko furgona IVECO DAILY 12 m3 do najvećih furgona na tržištu IVECO DAILY 17m3. Sva teretna vozila iz ponude upravljaju se sa B kategorijom.
Da li moram iznajmljeno vozilo očistiti prije povrata?
Ne, u cijenu najma uključeno je redovno unutrašnje i vanjsko pranje. Čišćenje će Vam biti naplaćeno samo u slučaju prolijevanja hladnih ili toplih napitaka ili težih zaprljanja. Za sva dodatna pitanja ili nejasnoće slobodno na kontaktiraje na cargo@autobenussi.hr ili 00385/99/609-4067.
Zimska oprema u Hrvatskoj i susjednim zemljama
Hrvatska
U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna kad je kolnik pokriven snijegom ili kad je na kolniku poledica.Zimsku opremu čine 4 zimska M+S pneumatika ili 4 ljetne gume s minimalnom dubinom profila 4 mm i lanci za snijeg u prtljažniku pripremljeni za pogonske kotače.
Italija
Zimska oprema je, zakonski, propisana na području doline Aosta gdje je obvezna od 15. listopada do 30. travnja.Na svim ostalim područijima uporaba zimske opreme obavezna je tijekom zimskih uvjeta vožnje.Dopuštena je uporaba zimskih pneumatika ili ljetnih pneumatika s lancima za snijeg.
Slovenija
U Sloveniji je uporaba zimske opreme datumski označena između 15. Studenog i 15 Ožujka vozila moraju biti opremljena zimskom opremom.Nju čine 4 zimska pneumatika označena slovima M+S,snježnom pahuljicom ili oznakom winter i s minimalnom dubinom profila od 3 mm ili 4 ljetna pneumatika s minimalnom dubinom profila od 3 mm i s pripremljenim lancima za snijeg u prtljažnik.Propisana kazna za neodgovarajuću zimsku opremu osobnih vozila je 120 eur-a a ako je zbog neadekvatne opreme promet ugrožen, po zakonu se vozač kažnjava s 500 eur-a.
Mađarska
U Mađarskoj zimska oprema nije zakonski propisana, no tijekom jakog snijega ili veće količine snijega obavezna je uporaba lanaca za snijeg na pogonskim kotačima.U takvim Slučajevima uporaba lanaca za snijeg zahtijeva se pri prelasku granice.
Srbija
Vozila moraju biti opremljena zimskom opremom između 1.Studenog i 1 Travnja a izvan tog razdoblja tijekom zimskih uvjeta na cesti.Zimsku opremu motornih i priključnih vozila čine zimski pneumatici na pogonskim kotačima,odnosno radijalne gume na svim kotačima, ili pneumatici s ljetnim profilom i s lancima za pogonske kotače u priboru.
Crna Gora
Nema posebnosti.No savjetujemo da tijekom zimskog razdoblja imate primjerenu zimsku opremu.
Makedonija
U Makedoniji je zimska oprema obvezna između 15.studenog i 15. ožujka.